شیر پروانه ای چیست ؟ روبی پمپ تفاوت شیرپروانه بدون فلنج با فلنج دار | کسری ساران

شیر پروانه ای چیست ؟ روبی پمپ تفاوت شیرپروانه بدون فلنج با فلنج دار | کسری ساران

عملکرد راحت و آسان شیر پروانه ای پلیمری، سبب استفاده از آن به منظور انتقال مایع، گاز و آب با فشار کم می گردد. ناگفته نماند که این محصول در تاسیسات دریایی، نیروگاه ها و پتروشیمی ها نیز کاربرد وسیع و گسترده ای دارد. اجزایی که هنگام انتخاب شیر پروانه ای باید در نظر گرفته شود به نیاز نصاب و نوع لوله مورد استفاده بستگی دارد.

  • وقتی شیر کاملاً باز است، دیسک یا پروانه فلزی یک چهارم دور می چرخد.
  • شیر های پروانه ای بزرگ معمولاً به اصطلاح مجهز به گیربکس هستند که در آن دستگیره دستی توسط چرخ دنده ها به بدنه اصلی  وصل می شود.
  • شیر های خیس نشده دارای بدنه و ساقه دریچه خود با پوشش دادن آنها با مواد پلاستیکی یا الاستومری (مانند لاستیک و تفلون) از محیط های جاری جدا می شوند.
  • این صفحه مدور حول یک میله در 90 درجه می چرخد و توسط یک اهرم به حرکت دهنده شیر وصل می شود.

این اهرم از 2 قسمت ثابت در بالا و متحرک در پایین آن تشکیل شده است. با فشار دادن قسمت متحرک و هدایت آن به سمت قسمت ثابت، بخش مسدود کننده در  شیر پروانه ای استیل به اندازه 90 درجه می چرخد و شیر باز می شود. ساختمان شیر پروانه ای استیل در مقایسه با سایر شیرآلات ابزار دقیق مورد استفاده برای کنترل جریان، ساده تر و کارایی آن نیز بهتر است. از فاکتورهای حائز اهمیت در ساخت بدنه‌ی شیر می‌توان به مقاومت بالا و طول عمر زیاد شیر اشاره کرد. ممکن است بدنه‌ی شیرهای پروانه‌ای از جنس آلیاژ ضد زنگ، فولاد یا چدن ساخته شود. این یک ساختار ترکیبی از صفحه گرافیت انعطاف پذیر و صفحه فولاد ضد زنگ است که روی بدنه سوپاپ نصب شده است و سطح آب بندی صفحه پروانه ای با فولاد ضد زنگ جوش داده شده است.

  کودکان با منابع سواد عاطفی از کارگاه سیسمونی می توانند احساسات خود را درک کنند

اجزای اصلی شیر پروانه ای:

ولی روی هم رفته در خصوص خطوط لوله‌ای که در زمینه آب‌بندی بسیار حساس هستند، استفاده از این شیرها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. شیر پروانه ای با عملگر پنوماتیک به عنوان پر سرعت ترین شیر پروانه ای در باز و بسته کردن مسیر سیال استفاده می شود. همچنین با نصب یک دستگاه سوئیچ باکس بر روی عملگر نصب شده و نشان دهنده باز یا بسته بودن شیر می باشد که نمونه های نصبی در تصویر زیر قابل مشاهده است. یکی دیگر از مزایای شیر پروانه ای پنوماتیک نسبت به شیر پروانه ای برقی قیمت پایین تر می باشد این مورد در صورتی که محدودیتی بابت کمپرسور باد وجود نداشته باشد، بسیار به صرفه تر خواهد بود. شیر پروانه ای  ( باترفلای ولو ) يكی از ساده‌ترين شيرهايي كه كاربرد صنعتي آن در واحدهاي نفت و گاز و پتروشيمي متداول است شير صنعتي پروانه‌اي است. ساختمان آن از يك بدنه معمولي و يك صفحه مدور كه تقريباً در وسط قرار دارد تشكيل شده است.

ویژگی های ساختاری

همچنین در شرایطی که نیروی برق در دسترس نباشد، می‌توان به کمک باتری از این نوع عملگرها بهره برد. شیرهای مجهز به عملگر پنوماتیکی، که به شیرهای بادی معروف هستند، از فشار حاصل از گازها به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کنند. ممکن است با توجه به شرایط نصب شیر، از خط گاز پرفشار گذرنده از لوله نیز به عنوان محرک استفاده کرد. این شیرها به شیر پروانه ای بادی ، بخار یا پنوماتیک شناخته می شوند. الاستومر لاستیکی در شیر پروانه ای در حین استفاده مداوم پاره می شود ، فرسوده می شود ، سن می کند ، سوراخ می شود و یا حتی می افتد.

  با مدل جدید Cyberquad، کودکان بر جاده ها مسلط خواهند شد

قیمت شیر پروانه ای، چدنی استانداردPN16

شیرآلات از اصلی ترین اقلام مورد استفاده در سیستم پایپینگ می باشند ، شیرآلات دارای وظایف گوناگونی می باشند که می بایست طبق کاربرد خاصی مورد استفاده قرار گیرند . یکی از پرکاربردترین شیرآلات مورد استفاده ، شیر پروانه ای می باشد که وظیفه اصلی آن قطع و وصل جریان می باشد و در یک حالت اجازه عبور سیال و یا عدم اجازه عبور سیال را میدهد . دریچه‌های شیرآلات پروانه ای انواع مختلفی دارند که هر کدام برای فشارهای مختلف و استفاده‌های گوناگون مناسب هستند. دریچه پروانه صفر، که از انعطاف پذیری لاستیکی استفاده می‌کند، دارای کمترین میزان فشار است.